Deși rezultatele alegerilor din primul tur nu sunt chiar surprinzătoare, ceea ce a surprins total a fost modul cum au fost împiedicați românii din diaspora să-și exprime votul. Faptul că în unele secții de votare au fost doar 3 ștampile la peste o mie de oameni arată rea-intenție din capul locului.
Se știe clar cam câți români sunt în fiecare mare oraș din Europa, USA, Australia sau mai știu eu pe unde, și prima grijă a organelor responsabile cu organizarea secțiilor de votare ar fi trebuit să fie asigurarea condițiilor optime de votare tuturor cetățenilor. Dreptul la vot e sfânt, dacă nici pentru acesta nu asigură condiții statul român, atunci poate că e cazul să cadă niște capete.
Problema se complică dacă ținem cont de faptul că sondaje preliminare au arătat că diaspora este în majoritate contra candidatului PSD, Victor Ponta, așa că, iată, avem și un posibil motiv. Nu s-a vrut ca această diaspora contra Victor Ponta să aibă posibilitatea să-și exprime votul, oare?
Votul este o problema universala. La fel ca dependenta de petrol. Sunt sigur ca atat timp cat exista varianta de online shopping, absolut sigura, exista si varianta de vot online. La fel cum sunt sigur ca exista si varianta generarii de energie din alte surse decat cele din petrol. Cand generatia care vrea captivitatea utilizatorului, consumatorului, votantului, se va stinge, atunci aceste tehnologii vor fi implementate. Iar noi vom fi oale si ulcele.
Sa speram ca le vor implementa mai repede, dar oricum am de gand sa traiesc peste 122 ani, asa ca nu imi pierd speranta. Pana una-alta, astept sa vad cum se organizeaza statul roman pentru turul al doilea.