Meniul săptămânii (1)

Începând de astăzi, Viața de la Zero vă va propune câte un meniu săptămânal sau lunar sau la două-trei luni, pe cât posibil sănătos și ecologic. Vă avertizăm că din când în când vom arunca la coș recomandările dieteticienilor și ale altor categorii de specialiști (sau nu!) care găsesc plăcere în a interzice tot felul de preparate gustoase, grase și zemoase, și vom promova exact acele preparate gustoase, grase și zemoase interzise.

Nu e obligatoriu să vă inspirați din meniul nostru, dar dacă o faceți, musai să ne invitați să verificăm dacă ne-ați urmat indicațiile întocmai. Venim pe cheltuiala proprie, dar dacă sunteți mai departe de 100 km de București, va trebui să ne și cazați. 

Acestea fiind zise, propunerile pentru săptămâna aceasta sunt:

 

Ciorbă primăvăratică de dovlecei tomnatici

Produsul final arată așa:

DSC_0036

Ingredientele sunt cele obișnuite unei asemenea ciorbe, nu avem o rețetă specială sau un ingredient secret – adică avem unul, dar nu este comestibil și deocamdată nu-l dezvăluim ca să vă ținem în suspans cât mai mult, dar vă promitem că vom organiza o înfruntare finală, cum inspirat procedează  distinsul domn Poirot, unde vom da pe față toate lucrurile și vom pedepsi “vinovatul”.

Deci, puneți la fiert într-o oală oarecare: morcov, ceapă, usturoi, dovlecei, ardei, sare, ulei, oregano și orice altă aromă mai doriți, iar când considerați că au fiert suficient de mult -nu prea mult- opriți focul și adăugați pătrunjel, mărar, smântână și un ou bătut bine.

 

Piept de pui la grătar cu  legume fierte și salată de ardei copți 

DSC_0039

Dacă aveți sau ați avut vreodată dubii cu privire la propriul talent culinar, această rețetă este numai bună pentru a vă crește instant stima de sine pe sectorul gastronomic. Nu aveți cum să dați greș, nici dacă ați vrea. Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți niște legume la alegere (noi am pus aici broccoli, morcovi și cartofi, dar pot fi înlocuite fără probleme după preferințe și imaginație) și să aruncați pe un grătar 2-3-4 bucăți de piept de pui, tăiate subțirel și puțin turtite cu un instrument special de bătut șnițele la cap.

002

Acest apetisant fel poate fi completat cu o minunată salată de ardei copți, tot pe grătarul pe care ați făcut pieptul. După ce s-au înnegrit de supărare, le scoateți pielițele și le readuceți culoarea lor obișnuită în obraji, după care îi scăldați câteva minute într-o soluție magică de oțet, miere, sare, piper, usturoi, foi de dafin și ulei de măsline.  Sunt delicioși, aveți cuvântul meu, tocmai i-am halit chiar pe cei din poza de alături.

 

 

Fructe proaspete de sezon

De ce să vă mai complicați cu un desert sofisticat, câtă vreme mama Natura în colaborare cu Dumnezeu și câțiva oameni întreprinzători ne pun la dispoziție taman în perioada aceasta unele ecologice, proaspete și pline de vitamine?

005

Spuneți drept, puteți concura cu așa ceva?!

 

 

 

 

 

 

Nu ne mai rămâne decât să vă urăm poftă bună și să vă reamintim că așteptăm să ne invitați la masă.

 

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.