Atunci când o femeie care este implicată într-o relație cu un misogin își reprimă sentimentele de furie, acestea se întorc deghizate sub forma unei boli. Pentru multe femei, suferința este singurul mod cunoscut de a-și exprima furia. […] Furia reprimată poate fi una dintre sursele majore de stres. De fapt, ea te poate epuiza total. În loc să-și exprima mânia, multe femei o redirecționează asupra propriei persoane. Dacă fac acest lucru foarte des, rănile lor interioare vor fi mai mari. Literatura medicală și psihiatrică este plină de descrieri ale unor boli ce apar ca rezultat al reprimării unor emoții puternice.
Susan Forward, “Bărbații care urăsc femeile și femeile care îi iubesc“
De-ar si crede oamenii ca (si) furia reprimata poate aduce boli in trup… 🙁
Totusi, nu inteleg ceva: cum se pot infuria atat de rau si, totusi, sa afirme ca… iubesc…? La modul ideal – dar nu neaparat – atunci cand iubim pe cineva se presupune ca nu-i vedem “defectele” si atunci cand incepem sa le observam si – mai mult! – ne deranjeaza pana la furie inseamna ca ceva scartaie in iubire…
Daca defectul barbatului consta in violenta fizica si verbala, atunci este normal ca femeia sa fie furioasa pe el pentru ceea ce-i face, nu?
Da, sigur, nu cred ca mai este vorba de iubire acolo, desi multe femei asa cred. Mai ales ca el nu este tot timpul agresiv.