Când te pisi contra vântului, ti se întoarce pisatul în fată

Nu credeam să văd vreodată atâta nesimțire, prostie și cinism adunate într-un singur comentariu. Autorul lui se numește Mihai Giurgea și a scris următoarele, drept răspuns unui comentator pe blogul lui, capitalism pe pâine:

giurgea1-1

Ei bine, Mihai Giurgea, dacă omul căruia te-ai adresat nu-ți mai poate răspunde fiindcă e blogul tău și-i ștergi comentariile, îți pot spune eu câteva cuvinte, fiindcă pe blogul meu tu nu mai ai putere. Problema pe care nu o vezi tu, fiindcă nu stai bine cu capacitatea de a raționa și cu bunul simț, este că te-ai pișat contra vântului. Și dacă te-ar fi dus mintea ceva mai mult, ai fi știut că atunci când te piși contra vântului, pișatul se întoarce către tine.  Simți cum ți se scurge pișatul propriu pe față? Așa ceva numai tu poți realiza, ce e drept, fiindcă e nevoie de multă prostie și răutate pentru a răspunde în halul acesta unui om,  și nu oricine le are în doze peste medie.

Ce face Mihai Giurgea pe blogul lui? Pe scurt, își bate joc de absolvenții de facultate care vin cu CV-ul în mână, zice el, să cerșească de lucru. Probabil că  așa tratează pe cei care aplică la un post făcut public de el și nu realizează că omul care aplică pentru un job nu vine să cerșească, ci să-și ofere serviciile, contra-cost, bineînțeles. Nici că fără angajați afacerea lui nu are cum să prospere și deci n-are ce mânca. Și pentru asta,  el, un Giurgea oarecare, trebuie să-l respecte ca om și să-i respecte drepturile. Inclusiv pe cel de a nu fi jignit de un oarecare fără cei șapte ani de acasă, care are nevoie de munca și inteligența lui ca să-i meargă afacerea, și de a nu-l exploata. 

Dar ….dacă nu respecți drepturile altora, există și legi care să te oblige să te comporți civilizat, tataie (cum îți place să ți se spună cu apelativul tău preferat?). Iar dacă ai fi consecvent în gândire, în condițiile în care numești cerșetor pe cel care vrea de lucru, ar trebui să spui același lucru și despre tine:  că cerșești oameni care să-ți facă treaba, pentru că tu nu ești în stare singur, dintr-un motiv sau altul. Te exprimi de parcă averea patronilor n-ar rezulta în urma muncii angajaților și ție ți-ar putea merge bine și fără ajutorul lor. Dar tu știi bine că fără munca lor nu poți trăi, că doar de aia vrei să-i ții la lucru și după încheierea programului, right?!

Și fiindcă tu n-ai priceput de ce nu sunt inutile facultățile pe care le-ai amintit, îți spun eu la ce folosesc – nu că mi-aș face iluzii că ai putea și pricepe. Dacă n-ai priceput nici că dacă toți studenții ar da buluc numai la unele facultăți considerate arbitrar dezirabile, economia s-ar destabiliza, mă îndoiesc că ai putea pricepe lucruri mai adânci. Ei bine, facultățile de jurnalism folosesc celor care vor să scrie despre modul cum își exploatează niște nulități angajații pe care-i țin la negru și mai fac și gălăgie pe blog atunci când aceștia, evident mai deștepți decât ei, își cer drepturile, iar cele de filosofie servesc celor care vor să arate unde poate duce lipsa de etică a unor abuzatori verbali care se pișă pe dreptul de exprimare al altora. Vezi că sunt utile la ceva?

Chiar am vorbit zilele trecute cu un astfel de părinte, foarte furios ca i-am concediat copilul: pai de ce l-am concediat?Pentru ca e prost, tataie! Nici nu știe sa scrie corect, după 5 ani de “facultate”! Si pe langa ca e prost grămada, mai face si nazuri: daca ii cer sa ramana peste ora 6, cică îl exploatez! Cică ii încalc drepturile: in loc sa zică săru’ mana, ca are cineva nevoie de el!  Așa l-ai crescut, tataie? Atunci ti-l fac pachet si ti-l trântesc in brațe. Un angajat e o piesa de schimb: iar el e o piesa stricata. Ce credeai, c-o sa ti-l adopt? Ia-ti copilul si marș d-aici!

mai zice Mihai Giurgea. Nu știm dacă angajatul concediat nu știa să scrie corect, fiindcă Mihai Giurgea n-a adus dovezi în acest sens (sau poate pentru el a scrie corect înseamnă să te adresezi cu insulte gen: prost, căcat, mă piș pe tine – și angajatul, om subțire, nu s-a putut deda la atâta mârlănie de câtă e în stare angajatorul), însă reiese clar din declarația proprie că angajatul i-a reproșat că îl exploatează. Probabil că acesta,om inteligent și care-și cunoaște drepturile, a protestat și nu s-a lăsat umilit de angajator, n-a vrut să-i zică săru-mâna pentru salariul de mizerie primit, ci i-a spus că pleacă la un altul care-l respectă și-l angajează legal. Poate că era absolvent al unei facultăți puse pe lista indezirabilelor, așa am putea înțelege și furia îndreptată de blogger împotriva absolvenților respectivi. În condițiile acestea, nu numai că orice om cu minte trebuie să-și salveze copilul de un așa angajator, ci chiar ar trebui să acționeze în instanță împotriva lui.

Nu noiiti cerem bani tie, ci viceversa. Asa ca parerea ta despre noi nu conteaza: a noastra despre tine, cam da! Tu nu poti sa ne faci nimic: noi te infometam pana mori. Asa ca esti, din toate punctele de vedere (si social si personal si psihologic), un gunoi. Un deseu uman. O vaca_care nu produce lapte (ai remarcat, iar, underline-ul? hahaha…). Tu, micutule, existi doar pentru ca te-am scos eu de la spam, o secunda.

Mai zice Giurgea în grandomania lui, pe capitalism pe pâine.  Nu, tataie, el există indiferent că tu îl scoți de la spam sau nu – și ca el sunt milioane. Sunt vocile celor care au rațiune și bun simț.  Și ai scăpat din vedere ce ți-am spus mai sus: tu ca patron exiști fiindcă alții știu să-și facă treaba, altfel ai muri de foame. Deșeuri umane sunt cei care se exprimă ca tine, ia mai citește cum stă treaba cu proiecția ca mecanism de apărare. 

Într-un alt comentariu, Mihai Giurgea declară:

D-aia “gentleman agreementul” cu mine e simplu: eu iti dau suma asta si tu faci tot ce spun eu, la orice ora spun eu. Daca nu faci, zbori. Daca incerci sa faci sindicat, zbori. Daca nu iti atingi targetul, zbori. Si ca sa vada ca nu glumesc, mi-am si calcat in picioare un angajat d-asta, sindicalist, in vazul tuturor angajatilor.

Zău, pe bune că poți face legal un astfel de contract? Poate în vremea Evului Mediu pe o plantație cu sclavi, dar nu în zilele noastre. Într-un contract sunt scrise responsabilitățile pe care le presupune un anume job și angajatorul nu are voie să pretindă mai mult decât ce scrie acolo. Dacă o face, înseamnă că a angajat la negru pe cineva de își permite să se poarte ca un stăpân de sclavi și …ups, aici avem o problemă mare. Și, nu, nu poți spune cuiva valea așa ușor, domnule patron. Există legi care îl protejează pe angajat. Dar eu cred că mare cocoș te dai doar pe blog, nu cred că în realitate ți-ai permis așa ceva. Aaa…scuze, ba da. Acum am văzut comentariul în care afirmi cu nonșalanță că…. angajezi fără contract??? Adică îi obligi să lucreze la negru sau cum? Ups, dar asta înseamnă evazionism fiscal. Și pârnaie. 

 giurgea = fara contract2

Dar de un control de la fisc, ce zici, Mihai Giurgea?  Știi că ce declari public poate fi folosit împotriva ta, right? Iar declarația ta e un argument convingător să luptăm împotriva economiei subterane și a abuzatorilor și călcătorilor de lege care-și bat joc de oameni. 

             Și, în final,  surprise-surprise, Mihai Giurgea nu se sfiește să cerșească bani – el, ditamai patronul, carevasăzică- pe blogul lui. LOL!   De tot râsul. 

7 thoughts on “Când te pisi contra vântului, ti se întoarce pisatul în fată

 1. M-am cutremurat. AM cautat site-ul omului ca parca nu imi venea sa cred. Seamana a stapan de sclavi din Evul Mediu. Pacat, ca omul nu cred ca e prost si cu altele are dreptate, de la analfabetii pe care ii dau facultatile si pana la absolventii care nu sunt ceruti pe piata muncii. Dar o asemenea atutudine te face sa iti doresti sa te impusti pentru ca traiesti in Romania.

  1. Lucrurile in care are dreptate sunt deja vehiculate pe net de ceva vreme, nu sunt ideile lui originale. Acestea sunt si ideile cu care atrage in prima faza pe blog, pentru ca apoi sa intoxice mediul cu cele personale.

  2. El pretinde ca asa isi trateaza angajatii si la Londra, nu numai in Romania. Probabil tot romani sunt, nu cred ca englezii ar accepta sa lucreze fara contract.

  3. Cred ca am putea face ceva in privinta acestor indivizi certati cu legea si cu bunul simt,precum Mihai Giurgea. Ar trebui sesizate organele de control, in primul rand.

 2. Am sa scriu si eu un articol pornind de la asta,imi cer scuze ca nu va fi cu link catre tine, ca o sa fie un advertorial mai mascat, dar ma revansez alta data, promit.

 3. Pur si simplu un om scarbos! Nici n-o sa accesez blogul lui, pentru a nu-i oferi “vizite”.
  Toata stima angajatului care-si cunoaste drepturile si le pretinde! Din cauza marlanilor precum insul acesta oamenii sunt exploatati la sange. Putini angajatori inteleg ca potentialii angajati raspunde la cererea lor de munca = isi ofera puterea de munca; cum ar veni, cerere-oferta – contract sinalagmatic, cu drepturi si obligatii pentru ambele parti.
  Din pacate sunt prea putini potentiali salariati care isi cunosc drepturile dar – mai ales! – au curajul sa le pretinda angajatorilor.

  1. Tocmai de aceea am evitat sa-i pun link spre blog, caci in grandomania lui isi inchipuie ca toti oamenii care vin sa citeasca acolo, vin pentru ca il admira sau pentru ca sunt de acord cu spusele lui.
   Conceptiile lui par desprinse de-a dreptul din epoca intunecata a Evului Mediu si a comunismului, iar prin modul cum reactioneaza la parerile contrare iese din sfera normalitatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.