Filmul de sâmbătă seara: Giulia non esce la sera

sursa: static.cinemagia.ro

Giulia non esce la sera (Giulia nu merge seara la întâlniri) este un film italian realizat în 2008 în Roma, în regia lui Giuseppe Piccioni, personajele principale fiind interpretate exemplar de Valerio Mastandrea și Valeria Golino.

Giulia este o profesoară de înot condamnată pentru crimă (și-a omorât amantul pentru care își părăsise soțul și fiica), încă ispășindu-și pedeapsa, deși beneficiază de un oarecare grad de libertate, căci i se permite să dea lecții de înot în timpul zilei, cu condiția ca în fiecare seară la o anumită oră să se întoarcă în închisoare.

Atunci când Giulia îl întâlnește pe Guido, un scriitor de succes aflat într-o criză de inspirație, ies scântei de…mister și dragoste. Fiind profesoara de înot a fiicei acestuia, Constanza, Giula păstrează distanța o vreme, însă atracția dintre ei se dovedește a fi mai puternică decât necesitatea de a păstra secretul asupra vieții și adevăratei ei identități, așa că într-o zi îi spune de ce refuză invitația lui de a ieși seara. Bineînțeles că povestea Giuliei îl intrigă foarte tare pe Guido, chiar pare exact ingredientul care-i lipsea pentru a se apuca din nou de scris. Însă nu numai Giulia are o infleunță benefică asupra lui Guido, ci și invers, căci sentimentele demult amorțite ale Giuliei încep să se dezghețe ușor-ușor.

O scenă de un dramatism ieșit din comun este cea în care Giulia își reîntâlnește fiica adolescentă, căci reacția puștoaicei este total imprevizibilă, ca i finalul filmului, de altfel. Dar nu vi-l dezvălui fiindcă nu vreau să vă stric plăcerea de a-l urmări cu sufletul la gură.

 

Leave a Reply