Robin Williams, odihneste-te în pace!

 

sursa: pt.wikipedia.org
sursa: pt.wikipedia.org

Astăzi mi s-a umplut feisbucul de știrea sinuciderii (după toate aparențele) lui Robin Williams, renumit american actor …bla,bla.bla….găsiți pe wikipedia detalii. 

Nu pot să spun că a fost chiar actorul meu preferat (acesta e scumpiciul de Leonardo DiCaprio), dar asta nu înseamnă că nu regret decizia lui. S-au scris multe articole legate de depresia de care suferea în ultima vreme, sau dintotdeauna, cum sugera un pseudo-analist de tip freudian care venea cu niște explicații lamentabile despre copilăria nefericită a actorului din cauză că era un pic grăsuț și despre influența acesteia în alegerea profesiunii de comediant. Bine, nu că vreun psihanalist “pe bune” ar fi putut veni cu vreo teorie mai brează, diagnosticul psihanalitic e destul de sărac în opțiuni și total depășit, așa că tot pe acolo s-ar fi învârtit cu explicațiile. 

Nu contest că omul a avut și momente dureroase în copilărie – dar care copil n-are?! – dar…come on, de aici și până la a spune că a fost toată viața nefericit și depresiv din cauza asta e puțin cam deplasat, părerea mea. Adică a avut omul cam tot ce și-a dorit până acum, chiar și o a treia nevastă achiziționată acum 3 ani adică: trei familii, 3 copii, carieră, avere, faimă …. și tot nu găsea vreun sens al vieții. Da, cineva spunea că viața lui n-ar mai fi avut vreun sens și de aia ar fi scurtat-o. Well, atunci ce să mai zic de femeile indiene (am luat o categorie la întâmplare)!

Cu ocazia morții lui au revenit în actualitate teoriile cum că cele mai triste persoane sunt, de fapt, cele care amuză cel mai tare publicul. N-aș băga mâna în foc nici pentru asta, cred că e posibil ca printre ei să fie și unii care caută să-și ascundă tristețea, însă n-aș generaliza. Totuși, n-am văzut că adepții acestei teorii susțin și reversul, așa cum ar fi normal, anume că persoanele negative, știți pesimiștii aceia vampiri  energetici de profesie care țin să înnegrească zilele tuturor cu veșnicele lor lamentări, sunt de fapt, persoane foarte vesele deep inside. Probabil fiindcă fură veselia celor cu care interacționează. Spuneți drept, nu vi s-a întâmplat  să fiți nevoiți să vă schimbați fața senină și surâzătoare în una lungă cît o zi de post numai ca să empatizați cu un negativ din ăsta care îți servește tot bullshitul lumii la prima oră a dimineții? Mie, da. 

Deci, cum spuneam, îmi pare rău de Robin Williams că a luat decizia să moară, dacă a luat-o el personal. Până nu citesc raportul oficial, nu cred tot ce spune lumea. Odihnească-se în pace!

3 thoughts on “Robin Williams, odihneste-te în pace!

  1. Eu l-am adorat in Mrs Doubtfire. Am ras la filmul ala de fiecare data cand l-am vazut (si asta s-a intamplat de vreo 10 ori). Rar sa imi placa atat de mult o comedie… Pacat de el. Imi pare rau cand aud ca cineva se sinucide. Daca macar si-ar putea ”dona” din zilele ramase pentru unii care ar da orice sa mai traiasca macar o zi .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.