Vinerea cu muzică – Goodbye, Demis Roussos, Goodbye!

sursa: wikipedia
sursa: wikipedia

 

Duminică, 25 ianuarie, a murit celebrul cântăreț grec Demis Roussos, la numai 68 de ani. Era născut în zodia Gemenilor și anul câinelui (după zodiacul chinezesc). A fost un cântăreț prolific și a captat interesul publicul pentru ani buni, vânzând peste 60 milioane albume în întreaga lume de-a lungul carierei sale de chitarist și solist vocal. 

Printre șlagărele care l-au făcut celebru amintesc: Guantanamera, Rain and Tears, Goodbye my love, goodbye, My friend the wind,  Zorba Grecul,  Voice and Vision, Lovely Lady of Arcadia, Forever and ever. A făcut parte din grupul Aphrodite’s Child împreună cu Vangelis, devenind celebru în anii 1968-1972. 

În 1985, avionul în care Demis Roussos călătorea de la Atena spre Roma,  împreună cu soția de la acea vreme ( a avut trei sau patru, nu se știe exact ) Pamela Roussos Rațiu, a fost deturnat de teroriști islamici și a petrecut o vreme ca ostatic în Beirut. După această experiență s-a dedicat promovării păcii prin muzica sa. Filmul realizat după această întâmplare nefericită se numește The Taking of Flight 847: The Uli Derickson Story.

După toate aparențele, ceremonia de înmormântare a  lui Demis Roussos are loc azi la prânz în Atena. 

Goodbye, Demis Roussos, Goodbye! Odihnește-te în pace!

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”] ttps://www.youtube.com/watch?v=x60jl547n6o[/youtube]

 

One thought on “Vinerea cu muzică – Goodbye, Demis Roussos, Goodbye!

  1. Pingback: Bun De Citit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.