Răspuns stupefiant

 

Când unei vestite prezentatoare și producătoare de televiziune cum este Oprah Winfrey îi este refuzată o geantă pe motiv că este prea scumpă pentru ea, cazul nu poate rămâne nemediatizat, din fericire, și uite așa mai aflăm și noi de cât de politically correct  sunt cetățenii mai vechi ai UE. Ce m-a uimit de-a dreptul a fost replica de-a dreptul stupidă și mai discriminatoare aproape decât gestul vânzătoarei a proprietarei magazinului:

 “Nu avem program de recunoaștere facială în magazin”, a spus Trudie Goetz, care se pare ca a fost si ea invitată la nunta Tinei Turner.  (sursa  ziare.com)

Trudie aceasta nu realizează că răspunzând în felul acesta justifică gestul vânzătoarei care a refuzat-o din moment ce nu a cunoscut-o. Cu alte cuvinte, discriminarea nu ar fi avut loc dacă ar fi știut cine era, asta fiindcă Oprah este cine este. Dacă ar fi fost vorba de o altă femeie de culoare, total necunoscută, gestul n-ar fi fost nelalocul lui. Este practic o recunoaștere a faptului că ei prețuiesc funcția, renumele unei persoane, nu persoana însăși. 

Sigur, știrea e veche, însă mirarea (mea) e nouă.

One thought on “Răspuns stupefiant

  1. Si eu sunt neplacut surprinsa cand aud astfel de intamplari. Desi stau si ma intreb uneori daca nu fac si eu la randul meu discriminari. Nu prea imi place daca in tren nimeresc cu locul langa un țigan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.