Au sosit românii!

Cu puțină întârziere față de ora programată – dar, noah, e greu de estimat exact ora sosirii unei mulțimi de circa 1000 persoane care vine pe jos din Chișinău – au sosit în Piața Universității românii noștri dragi de peste Prut. În Piață, în fața Teatrului Național îi așteptau deja câteva sute de oameni care empatizau cu dorința și suferința lor, unii dintre ei așteptând în soarele dogoritor pe lângă statuie, alții mai pe la umbră pe celălalt trotuar. Drapele fluturând, scandări din toată inima Vrem Unirea, cântece patriotice, speranțe licărind în ochii umeziți de emoția momentului, entuziam împărtășit și multe, mlte zâmbete adresate necunoscuților frați.

DSCN3249Însă ce m-a impresionat cel mai mult a fost faptul că erau oameni de toate vârstele care au simțit că trebuie să se alăture mișcării tinerilor din Chișinău, nu numai tineri, lucru care m-a și bucurat în aceeași măsură. Mi-am amintit de faptul că la revoluția din 1989 și mai tîrziu, în timpul mineriadelor, au murit mai ales tineri, de te întrebi unde erau ceilalți, de ce au trebuit să-și riște viața tocmai cei care erau la începutul ei – și nu ceilalți, care erau mai spre sfârșit. Astăzi erau oameni de toate vârstele, semn că simțul patriotic s-a mai ascuțit sau că, de fapt, nu era nimic de riscat în situația de față?

O femeie care a vrut să traverseze strada prin loc nepermis pentru a ajunge pe partea pe care au venit basarabenii a fost apostrofată rapid de unul dintre jandarmii care păzeau trotuarele. Femeia i-a răspuns că potrivit ar fi fost ca într-un asemenea moment istoric special să se oprească circulația pentru a lăsa mai mult spațiu celor care militau pentru unire, la care jandarmul îi spune candid: “Ce moment special, doamnă? De ce e manifestarea asta specială?” Mda. No comment.

Din Piața Universității, manifestanții vor pleca spre Cotroceni, unde nu-l vor găsi pe Klaus Iohannis, după cum a anunțat pe Facebook acum vreo 5 ore, din păcate. Sunt curioasă cine îi va întâmpina și cum se vor desfășura lucrurile acolo. Să sperăm că marșul pentru Basarabia nu va fi în zadar.

One thought on “Au sosit românii!

  1. Cred ca nici un eveniment ca acesta nu este in zadar, este o noua caramida la o constructie care evolueaza, poate prea lent pentru vietile
    noastre, dar eu cred ca totusi evolueaza in sensul firesc.
    Happy WW!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.