1 Decembrie în Bucureşti

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la intrarea României în primul război mondial şi mă aştept ca parada de 1 decembrie să fie mai deosebită. Şi se pare că va fi, căci se anunţă participarea a peste 3000 de militari din diverse ţări, nu numai mlitari români, cu peste 300 de mijloace tehnice, inclusiv 50 de aeronave. 

După toate probabilităţile, parada de anul acesta va avea loc la Arcul de Triumf, începând cu ora 11, iar după paradă toate vehiculele folosite vor opri pe şoseaua Kiseleff pentru vreo oră, înainte de a pleca în coloană spre bazele lor, prilej cu care se vor putea face nişte fotografii superbe. Sper să ajung şi eu pe acolo. 

Tot astăzi, primăria București se laudă că se aprind luminile de Crăciun, începând din mijlocul târgului de Crăciun din Piața Constituției, probabil cândva în intervalul 18-20, după care are loc plimbarea tradițională de la Universitatea la Romană. Gabriela Firea spune că vor fi spectacole artistice, patinoar, carusel, Casa lui Mos Craciun, personaje de poveste, bucate traditionale şi daruri de sărbători. Casa lui Moş Crăciun va fi deschisă în perioada 1 – 24 decembrie, în intervalul orar 11:00 – 13:00 si 17:00 –22:00 şi reprezintă una dintre marile surprize ale sezonului.

În Centrul Vechi, Uniunea Artistilor Plastici din Romania organizează în perioada 1 – 28 decembrie 2016 „Târgul de Design la Hanul cu Tei”, la Galeria 15 Design.  Deschiderea va avea loc astăzi, 1 decembrie, la orele 18:00, iar artiştii si designerii  vor expune piese inedite de design vestimentar, accesorii de interior, postere, graphic design şi decoraţiuni de Crăciun. Sună fain.

De asemenea, esplanada cu statui din Piaţa Universităţii va fi animată de momente specifice sărbătorilor de iarnă şi de multe surprize pregătite atât pentru bucureşteni, cât şi pentru turistii care sunt aşteptaţi să petreacă sărbătorile în Micul Paris, într-un cadru de poveste, în jurul unui brad inalt de 14 metri. Ca în fiecare an, vor avea prilejul să guste din bucătăria tradiţională (sau aşa ne place să credem că sunt produsele la mare căutare de sărbători) şi să savureze un pahar cu vin fiert. Voi reveni cu amănunte în cursul zilei.

Cred că sunt evenimente şi prin alte zone, dar sincer, nu mă interesează acelea, n-am de gând să mă îndepărtez de zona Universitate azi. Sper să revin cu poze.

Leave a Reply

 1. La multi ani!
  Te astept sa revii cu poze! 🙂
  S-a terminat renovarea Arcului de Triumf?

  Distractie, nu gluma, prin Bucuresti! 🙂
  Pfuuuu… La ce parade descrii… cele opt batalioane ale unitatilor militare din judetul Brasov aproape ca nici nu se vad.

  Distractie frumoasa! 🙂

 2. Multumesc! N-am poze, din păcate, fiindcă am avut telefonul plin ochi cu poze din vacanta si nu m-am indurat sa le sterg sa fac loc unora noi.
  Distractie e mereu prin Bucuresti, vino sa vezi! 🙂

  • De-ai sti cat iubesc Bucurestiul! 🙂 In ultimii… 7 ani n-am mai ajuns decat pentru cateva ore, dar stiu ca e distractie mereu acolo. 🙂 Nu stiu ce s-a intamplat cu timpul meu! 🙂 Uau! Au trecut 7 ani ani! Pfuuu! 🙂