Citate de bun simt despre femeie

girl

 

“Pentru că din ele-am ieşit şi-n ele ne-ntoarcem, şi mintea noastră se roteşte ca o planetă greoaie, mereu şi mereu, numai în jurul lor.”           (Mircea Cărtărescu)

Cea mai minunată femeie din lume este cea care te iubește cu adevărat și cea pe care tu o iubești cu adevărat”   (Mircea Cărtărescu)

“O femeie frumoasă pe care întâlnirea cu cineva n-o face mai frumoasă e una din cele mai triste reuşite ale biologiei.” (Constantin Noica)

“Femeia face lumea. Ea e suverană: nimic nu se face decât prin ea și pentru ea. Ori femeia este marea educatoare a bărbatului; ea îl învață virtuțile încântătoare, politețea, discreția și aceea mândrie care se teme să nu fie supărătoare. Ea arată câtorva arta de a plăcea și tuturor arta utilă de a nu displăcea.”        (Anatol France)

“O femeie este ca o punguță cu ceai; nu știi ce esență puternică are până când nu o bagi în apă fierbinte.” (Eleanor Roosevelt)

“Femeia: cea mai dezgolită dintre cărnurile vii și cea care strălucește cu cea mai dulce scânteiere!” (Antoine de Saint Exupéry)

“O femeie inaccesibilă este de-a dreptul tulburătoare!”             (Xenofon)

“O femeie își dă sufletul și pe urmă și-l reia intact. Și de ce nu? Are dreptul să ia înapoi exact cât a dat.”  (Camil Petrescu)

“Feminitatea? Orice femeie o poate avea sau nu. Ea se poate reduce la sex-appeal, dar mie mi se pare că lucrurile sunt mai profunde. Feminitatea poate fi un anume fel de tandreţe, de căldură, poate fi răbdarea de a asculta şi ştiinţa de a te face ascultată, o anume prezenţă mereu vie, mereu neobosită…”     (Gina Patrichi)

“O femeie, dacă-și dă osteneala, poate păstra un barbat, cu o condiție: să-l iubească. Numai dragostea poate inventa mijloace de convingere. Dragostea sau șantajul.”  (Ileana Vulpescu)

“Numai acolo unde femeia poartă val te arde dorința de a-i citi chipul.”  (Antoine de Saint Exupéry)

“O femeie poate ierta câteodată un bărbat care încearcă să o seducă, dar niciodată pe bărbatul care ratează o ocazie atunci când i se oferă.”          (Charles Maurice de Talleyrand Perigord)

“Nicio femeie nu e frumoasă sau urâtă până nu ajungi s-o cunoști.”        (Marin Preda)

“Cel mai frumos make-up al unei femei este pasiunea, dar cosmeticele sunt mai ușor de cumpărat.”   (Yves Saint Laurent)

 “Dacă vrea, o femeie poate oricând să-l facă pe bărbatul ei să se simtă mai tânăr sau mai bătrân decât este.”    (Anonim)

“Fericirea o face pe femeie frumoasă și dragostea o face fericită. Iubirea este adevăratul fard al femeii.”  (Charles Baudelaire)

 “Este adevărat că o femeie nu iartă niciodată altei femei că i-a luat un bărbat, chiar și atunci când nu-l iubește.” (Alexandre Dumas)

“Un bărbat care știe totul despre femei, nu știe nimic despre una singură.”  (John Steinbeck)

“După ce o femeie îți dăruiește inima, nu prea ai cum să mai scapi de restul corpului.”    (John Vanbrugh)

“O femeie îi atrage pe bărbați cu ajutorul farmecului ei și îi păstreaza cu ajutorul propriilor lor vicii”     (Somerset Maugham)

 

2 thoughts on “Citate de bun simt despre femeie

  1. Femeile sunt foarte dificile. De aceea, m-am hotarat sa citesc cartea lui John Gray, ,,Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus”. Mi-a placut aceasta carte pentru ca este o carte practica, plina de umor. De aceea, m-am hotarat sa merg la conferinta lui.a Consider ca este o ocazie unica de a intelege mai bine limbajul dintre femei si barbati. DE AICI mi-am luat biletul: http://www.traininguri.ro/iubire/. Poate ne vedem acolo 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.