Vinerea cu muzică – Top 10 melodii de dragoste

Astăzi nu vă mai prezint vreo formație, artist sau cântec, ci voi fi un DJ virtual. Tema pe care am ales-o este iubirea și voi încerca să fac un top al celor mai bune 10 melodii de dragoste.

1. Pe primul loc fără vreo urmă de ezitare vă propun Love is all around, compusă de compozitorul englez Reg Presley, și interpretată de formația de rock REM, al cărei cântăreț este  Michael Stipe, iar chitarist Peter Buck. Love is all around s-a clasat pe locul 1 în 1994 în UK Singles Chart și s-a păstrat pe acest loc timp de 15 săptămâni, un record care a fost depășit doar de piesa lui Bryan Adams, Everything I do, I do for you.

 

2. More than words este alegerea pentru locul al doilea, în interpretarea formației rock Extreme. A apărut în 1990 în albumul Extreme II: Pornograffiti. În 1991 a fost hitul number one în U.S. Billboard Hot 100, iar în UK s-a clasat pe locul al doilea. Piesa avertizeaza asupra faptului că în dragoste e nevoie de mai mult de cuvinte (nu că n-ar fi necesare) dar oamenii trebuie să-și dovedească iubirea prin fapte.

 

3. Lay all your love on me, în interpretarea formației Avantasia, melodie interpretată prima dată de celebra Abba. 

 

4. My heart will go on, tema muzicală a filmului Titanic este alegerea următoare. Melodia a fost compusă de James Horner, iar versurile de Will Jennings, iar Celine Dion este cea care o va interpreta. În 1997 a fost hitul romantic numărul 1 în toată lumea. 

 

5. Love Story în interpretarea lui Taylor Swift. Cântecul a apărut în 12 septembrie 2008 și a avut ca sursă de inspirație eterna poveste de dragoste Romeo și Julieta. 

 

6. Dance me to the end of love al eternului poet, compozitor și artist romantic Leonard Cohen. Am ascultat această piesă de vreo 50 ori la rând când am auzit-o pentru prima dată, îmi părea că descoperisem melodia și vocea Paradisului. Am căutat videoclipul pe care l-am văzut prima dată, dar nu l-am găsit, așa că v-am pus unul cu Leonard live, să vdeți și ce bărbat frumos a fost. Unii oameni n-ar trebui să îmbătrânească niciodată. Dance me to the end of love a apărut prima dată în 1984 și, deși este un cântec de dragoste, a fost inspirat de Holocaust.

 

7. Nothing compares 2 U în interpretarea excepțională a lui Sinead Connors.

 

8. Un cântec pe care orice femeie vrea să-l audă, Your man, interpretat de Josh Turner, a fost hitul numărul 1 în 2006 în  topul Billboard Hot Country Songs și primul hit number one al artistului.

 

9. Raphael, interpretat ușor ca un susur de izvor de munte de Carla Bruni, care are o vece super-sexi, în opinia mea.

 

10. It must be love, interpretat de Alan Jackson, compozitor și muzician american. În interpretarea acestui muzician melodia a ajuns number One on the Billboard country charts, în anul 2000.

 

 

Leave a Reply