Interpretarea viselor. Ce simbolizează copilul din vis?

Unul dintre fenomenele care au însoțit omul constant de la apariția lui a fost visul. S-au păstrat povestiri ale viselor încă dinaintea erei noastre și chiar scriptura este o mare arhivă de asemenea vise. Se știe că însuși Fiul lui Dumnezeu a fost anunțat printr-un vis și ulterior salvat de la moarte prin alt vis.

Că primim anumite înștiințări prin vise e un fapt care nu poate fi contestat. Chiar dacă nu s-a întâmplat fiecărui om să-și aducă aminte de vreun vis în care a fost înștiințat de o putere superioară de ceva ce urma să i se întâmple, faptul că există atâtea relatări ale altor persoane care și-au adus aminte și au povestit lucruri văzute în vis înainte de a se întâmpla în realitate mărturisește că avem de-a face un fenomen  care dezvăluie lucruri neconcepute în conștiință. 

Însă nu toate visele sunt profetice. Există și vise care apar din îngrijorările zilei sau din gândurile obsedante cu privire la ceva. Sau pur și simplu din fapte petrecute, amestecate și simbolizate sub diverse forme. Acestea sunt visele comune. 

Interpretările viselor comune ține strict de persoana respectivă, de trecutul ei și de relațiile ei cu persoanele apropiate. Cu toate acestea, oamenii au observat de-a lungul timpului că pot atribui unor simboluri din vise niște semnificații anume. Astăzi mă voi opri la semnificația copilului în vis. 

Ce înseamnă copilul din vis

Un prim indiciu este dat de aspectul ludic, creativ al dimensiunii infantile dar poate indica și o imaturitate emoțională. Depinde de modul în care apare copilul în vis: este jucăuș, aleargă, este vesel, merge sau este încă în scutece, vrea să fie alăptat, chicotește, râde, plânge, tace, este mort, este trist…? 

Copilul în vise este interpretat și în funcție de tradiția culturală. În cea românească, un copil mic semnifică un posibil viitor necaz, poate cu unul dintre copii, dacă aveți, sau un necaz în legătură cu trecutul îndepărtat de pe vremea copilăriei. Anumite lucruri ascunse care ies la suprafață după foarte mulți ani și provoacă neplăceri. Este de notat să se țină cont în interpretare și alte vise în care au apărut copii, dacă și după acelea au apărut necazuri, probabilitatea să semnifice același lucru e aceeași. 

citeşte şi Un copil nu plânge niciodată degeaba

Nu trebuie neglijată, cum am spus, dispoziția copilului din vis. Dacă este jucăuș, vesel, comunicativ sunt indicii că visul semnifică ceva bun, poate o veste bună sau o perioadă fericită care urmează. 

Un copil ar putea simboliza și o realizare a ta recentă. Se spune depre multe opere că acelea sunt copilul artistului. Dar nu e nevoie să fi făcut o operă de artă, ci pur și simplu, doar un proiect de care ești mândru sau incheierea unui stadiu (terminarea unei facultăți) sau poate un proiect în stadiu incipient, de copil, sau a unei cariere noi. 

Într-un sens mult mai profund, arhetipal, copilul ar putea fi chiar simbolul Sinelui, mai ales dacă este vorba de o persoană inocentă sau cu tendințe religioase. Însemnul lui Isus Hristos este să ne facem precum niște copii pentru a intra în Împărăția Cerurilor, și  atunci când acest stadiu este atins, este normal ca în vise să apară copilul.

citeşte şi Nu poţi cere copilului ceva tu nu faci

Un copil este lipsit de griji și se bucură de viață cu toată ființa lui, nu își face probleme pentru ziua de mâine. Un copil în vis poate simboliza și aceste lucruri, mai ales dacă în ziua precedentă v-ați îngrijorat (cu sau fără motive) de viitorul vostru nesigur. E un semn că n-aveți motive de îngrijorare, în special când copilul din vis este vesel și surâde fericit. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.