Ingrediente:
- carne tocată 500 grame
- orez 250 gr,
- 3-4 cepe potrivite,
- 2 morcovi de mărime medie,
- o căpățână de usturoi,
- spanac tocat mărunt 500 gr,
- 2-3 linguri de bulion de roșii, sare, piper,
- boia de ardei,
- cimbru și orice alte condimente doriți. Eu am mai pus mentă și coriandru.
Mod de preparare:
Ceapa, usturoiul, morcovul dat prin răzătoare și spanacul se călesc ușor până când ceapa capătă o nuanță ușor translucidă. Se adaugă peste această compoziție orezul ușor dat în fiert și spanacul tocat mărunt. De preferat a se folosi spanac congelat sau din borcan. Se înfășoară sarmalele în foi de varză murată și se așază în oala pentru fiert, pe un strat de varză tocată mărunt. Printre sarmale se adaugă bulion de roșii, piper boabe și foi de dafin. Se acoperă totul cu apă și se lasă să se fiarbă la foc mic 2-3 ore sau se introduc în cuptor.
A se consuma cu mămăliguță, smântână, mărar și ardei iute. Neapărat!
Poftă bună!