Meniul zilei – 18 iulie 2015

 Dimineața – un pahar de suc natural de portocale, rece ca un râu de munte, numai bun să începi o zi caniculară de vară plin de energie …portocalie. Se prepară ușor din câteva portocale proaspete, stoarse de vlagă până dispare și ultima picătură din ele. Se obțin rezultate bune, indiferent de ce fel de storcător folosiți. 

 

Gustare: – o banană, fructul fericirii cum i se mai spune fiindcă substanța conținută – triptofan – stimulează secreția de serotonină, deși nu acesta este principalul beneficiu adus de acest fruct atât de răspândit prin supermarket-uri încât a ajuns să fie banal (ouch, era gata să scriu…banan!). Conține și cantități însemnate de potasiu, care protejează inima și ajută la reglarea tensiunii arteriale,  fibre, vitamina B6, vitamina C, magneziu şi mangan. Sper că v-am adus destule argumente să nu ratați gustarea de dimineață, pe care o puteți lua la ce oră doriți voi, chiar și puțin după miezul zilei, în caz că vă sculați mai târziu (cum am făcut eu) și cum se și cuvine în weekend (nu că în alte zile ale săptămânii m-aș jena).

 

Prânz: – salată fresh din următoarele ingrediente: resize1

-piept rece de curcan la cuptor

– frunze proaspete de baby-spanac

– 4-5 roșii cherry

– 1/4  salată verde

– linte, năut

– migdale, alune de pădure, nuci, caju, semințe de susan

– usturoi, sare

– boabe de porumb

– brânză mozzarella, ruptă bucățele

– rondele de măsline verzi

– boabe de muștar, piper, oregano

– dressing de iaurt, ulei de măsline, zeama de la o lămâie

 

Gustarea de după-amiază – un pahar de suc de legume. 

 

 

 

 

 

 

Cina două feliuțe de pâine prăjită cu pastă de humus și ardei copți, pe lângă o salată de roșii cu mărar. 

 

Poftă bună!

 

Leave a Reply