Sunt fană împătimită pizza quatro formaggi. Îmi place atât de mult încât este pe lista bucatelor din ultimul prânz (sau cină) dinaintea ghilotinării în fanteziile mele secrete (dar care de acum nu vor mai fi așa secrete) în care sunt marchiză de Whatever, persecutată de un regim odios care m-a prins, întemnițat și condamnat pentru limba mea mult prea ascuțită și părerile mult prea îndrăznețe.
Mă gândeam mai demult să întemeiez un club ceva al mâncătorilor de pizza, cu întâlniri săptămânale, în care pe lângă pizza quatro formaggi să consumăm și lecturi ceva mai (ne)digerabile. N-am ajuns să fac clubul cu pricina, dar ideea tot mi se învârte din când în când pe undeva prin părțile esențiale.
Și acum prima rețetă de pizza quatro formaggi din cele peste 1000 care vor urma:
Preparați un blat obișnuit de pizza după ce rețetă doriți. Pe urmă puneți câteva strayuri de brânză, după cum urmează:
– primul strat: brânză Brie fără coajă, tăiată în cuburi mici
– al doilea stat: mozzarella ruptă în bucăți
– al treilea strat: gorgonzola tăiată mărunt
– al platrulea strat: parmezan ras.
Presărați deasupra busuioc uscat și oregano și foarte puțin piper, după care dați totul la cuptor timp de maxim 20 minute.
Poftă bună!
Am mancat-o cu ochii, acasa in combinatia aceasta nu am incercat-o niciodata… si e si preferata mea! <3
Multumesc, recunosc, arata bine. 🙂
Deci asa,clubul pasionatilor de pizza quatroformaggi are deja 3 membri. Bun.