Cum pot preveni subventiile o tragedie

S-a dus deja vestea prin mass-media că subvenţiile pentru producătorii de energie din surse regenerabile sub forma certificatelor verzi vor ajuta marii consumatori de energie electrică și vor afecta cel mai probabil factura de plată a omului de rând. Adică vom plăti din buzunarul nostru energia consumată de marile companii consumatoare de energie, chipurile, ca să se păstreze locurile de muncă și să fie competitive, spune premierul Victor Ponta. Numai că eu văd că astfel sunt ajutați să rămână pe posturi de manageri niște persoane care nu sunt capabile să eficientizeze compania altfel decât pe spinarea noastră. 

Care va fi fiind motivul acestei politici?

Nu mă pot gândi decât la faptul că găsirea unor modalități de a face o companie eficientă duce la consum de neuroni, desigur, fiindcă nu ne putem imagina că niște manageri de top visează idei geniale noaptea și le pun în aplicare ziua. Nu, ei trebuie să facă sesiuni de brainstorming, or asta înseamnă consum de energie psihică. Doamne-ferește, se poate ajunge chiar și la sindrom de burn-out de la atâta concentrare!

Și cum guvernul român, generos din fire și atent la suferințele celor care lucrează cu mintea, nu poate rămâne indiferent la pericolul pe care-i paște pe acești manageri, s-a gândit să vină în întâmpinarea acestei tragedii și să-i scutească pe respectivii de obligativitatea de a veni cu alte soluții. De ce să mai fie creativi când se poate umfla factura omului de rând fără probleme?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.