Secretul mintilor inventive – Nikola Tesla

 “Mintea este mai clara si mai agila in izolare si in singuratate neintrerupta. Nu ai nevoie de un laborator urias in care sa gandesti. Originalitatea prospera in izolare, fara influentele exterioare care paralizeaza mintea creativa. Stai singur, acesta este secretul inventiilor; stai singur, atunci se nasc ideile.”

 

Nikola Tesla

4 thoughts on “Secretul mintilor inventive – Nikola Tesla

    1. Sunt curioasa daca reusesti sa ai linistea aceasta ori de cate ori ai nevoie sa lucrezi ceva. Ma refer la faptul ca poti fi usor disturbata de factori externi, mai ales daca esti nevoit sa lucrezi in aceeasi incapere cu alti colegi. Sau daca nu locuiesti singura.

    1. 🙂 Adevarul este ca si in ceea ce ma priveste se inseala, eu sunt mai creativa atunci cand exista o dezbatere si am nevoie de parteneri de dialog pentru a-mi lamuri o idee noua. Dar stiu ca exista si persoane care au nevoie de singuratate ca sa fie inventivi sau chiar numai sa lucreze ceva, sunt persoane introvertite care functioneaza mult mai bine in singuratate deplina. Din citatul lui Tesla am dedus ca era un introvertit sadea, desigur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.