Tort de ciocolată cu friscă si căpsuni

tort frisca

 

Blatul poate fi orice blat, alb sau maro sau gălbui (dacă aveți ouă sănătoase de țară. Dacă nu, merge și cu cele anemice de la oraș). Poate fi preparat în casă sau cumpărat. 

Crema de ciocolată se prepară astfel: 

– o ciocolată amăruie Kandia 

-400 ml de frișcă lichidă Hulala

-esență de rom sau rom de-a dreptul – o fiolă sau 1/2 dintr-un ciocănel

Ciocolate se topește și se mixează cu frișca până se îngroașă compoziția, după care se lasă la rece câteva ore. Se însiropează blatul tăiat în trei, se pune crema între foi și se ornează parte cu frișcă bătută bine, parte cu glazură de ciocolată și căpșuni proaspăt culese (neapărat, altfel frunzele vor arăta ofilite).  Printre căpșuni și la baza tortului puteți face un ornament cu frișcă sau cu bezele. 

Poftă bună! 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!