Varza de Bruxelles are o bună reputație de legumă cu atâtea efecte benefice asupra sănătății noastre încât par incredibile. Ajută la detoxifiere, la prevenirea cancerului de orice organ, conține nșpe mii de vitamine (atenție la vitamina K, totuși, e dăunătoare cardiacilor), ajută la digestie, precum și la alte boli reale sau imaginare.
Dacă n-ați inclus-o pe lista voastră de rabdă baba la frumusețe și la sănătate, este cazul să o faceți. Niciodată nu e prea târziu, vă spune cineva care a gătit pentru prima dată varza de Bruxelles. Nu că m-aș fi omorât cu cine știe ce rețetă sofisticată, dar poate tocmai de aceea este mai utilă. Mai puțin gătit înseamnă și mai natural, nu?
Deci rețeta pe care v-o propun este următoarea:
-10-15 verzulițe de Bruxelles
– 2 morcovi
– ceapă verde – o legătură
– 4-5 căței de usturoi
– 7-8 ridichii
– 5-6 măsline
– zeama de la 1/2 lămâie
– sare
– ulei de struguri, măsline sau porumb
Se unduiesc puțin verzele și morcovii, se scurg și se amestecă toate ingredientele peste care se adaugă sare, ulei și zeama de lămâie. Asta-i tot.
Poftă bună și să prindem suta de ani ronțăind la varză de Bruxelles!