Cum să-ti sabotezi relatiile personale (4)

 

10. Nu-ți cere niciodată scuze pentru nimic, indiferent cât de evident este că ai greșit față de partener/ă. Dacă-ți ceri scuze, recunoști implicit că ai greșit și partenera/ul va avea un ascendent moral asupra ta, deci e exclus așa ceva. Cum vei mai putea controla relația și cum o vei mai domina tu dacă recunoști că ai greșit? O relație echilibrată în care niciunul din parteneri nu domină, ci e bazată pe armonie și respect reciproc e dușmanul tău numărul unu fiindcă tinde să fie plăcută și să se permanentizeze, iar interesul tău e altul, remember. Ignoră toate argumentele partenerei sau partenerului și închistează-te într-o atitudine cât mai arogantă. Mai mult, fă tu pe supăratul/a, la urma urmei de ce te pistonează atât să-ți ceri scuze, nu vede că te simți sufocat/ă și vrei să te lase în pace? Sau ai putea chiar să-i reproșezi că i s-a părut doar, că fantasmează, după care poți să intri lejer în rolul victimei neînțelese. 

 

11. Nu-i cere niciodată părerea asupra lucrurilor importante, ci ia deciziile singur/ă, apoi încearcă să i le impui. Dacă opune rezistență și nu le acceptă din prima, treci la tactici mai puțin ortodoxe, astea sabotează întotdeauna o relație. Nu contează că joci necinstit, important este ca rezultatul să fie impunerea punctului tău de vedere și a preferințelor tale. Orice pas cedat e semn de slăbiciune, doar nu ești sub papucul ei, nu? La tine în cuplu cântă cocoșul și asta trebuie să se vadă clar. La prima bere cu prietenii ai putea chiar să te dai mare că femeia ta nu suflă în fața ta. Lucru valabil și pentru femei, de ce să accepți un refuz din partea lui și să nu se supună fără crâcnire toanelor tale, așa cum face prietenul amicei tale? Doar nu ești mai prejos, nu? Dacă nu face tot ce zici, nici nu ține la tine, deci e cazul să pui piciorul în prag încă de la început și să nu permiți nicio răzvrătire.

 

12. Ține cu dinții de obiceiurile deranjante (gen băut peste măsură, reacții exagerate de mânie, fumat excesiv, agresivitate etc.), iar dacă n-ai vreunul, fii creativ și găsește unul de urgență. Nu se poate realiza o sabotare ca la carte fără măcar un obicei prost, două, acolo. N-ai auzit de relații sau chiar căsnicii de ani de zile destrămate din cauza băuturii și agresivității?  Ce dovadă mai bună că merge vrei?  Dacă partenera/ul va încerca să te convingă să renunți, nu ceda sub nicio formă. Toate argumentele acelea cum că e spre binele tău și al relației sunt menite să te îmbrobodească și să te schimbe fără voia ta, fii atent/ă și nu ceda nici măcar un milimetru. Tu ești o fire independentă, n-ai nevoie de nimeni pe lumea asta, nu te poți lăsa dus de nas de oricine pretinde că-ți vrea binele.

 

 

 

 

Leave a Reply