Meniul săptămânii (3)

Ca să ne mai ștergem din păcatele alimentare acumulate săptămâna trecută (smântână, carne, paste, papanași, dulceață), astăzi vă propun o săptămână vegetariană, taman la țanc pentru pregătirea organismului pentru detoxifierea de toamnă.     

Supă de roșii coapte cu ardei copți și feta

supa de rosii
sursa foto: explicit-foodity.blogspot.ro

Am descoperit-o întâmplător pe net și mi-a pohtit inima la ea pe loc, iar cum îmi place să încerc rețete noi, m-am apucat să citesc cu atenție sporită modul de preparare  (îl găsiți aici)

Totul a fost ok și s-a încadrat în limita sacrificiilor pe care  sunt dispusă să le fac pentru o mâncare caldă pregătită în casă, până am ajuns la faza cu roșiile băgate la cuptor și pasate în blender…nooo, too complicated for (gospo)diva din mine, dar dacă sunteți într-o fază a vieții în care puteți aloca gătitului timp din belșug, fără să vă încerce sentimente de vinovăție că vi-l irosiți pe supe sofisticate, oricât de apetisante s-ar prezenta, v-o recomand cu fiebințeală.

În ceea ce mă privește, m-am resemnat să înghit în sec până mă veți invita careva la masă sau până ce familia (?) Lungu va decide să-și deschidă un restaurant și să uimească  planeta cu preparate psiho-culinare. 

 

Conopidă cu unt și parmezan ras 

Conopidă fiartă 10-15 minute, scursă și tratată (cu delicatețe) cu unt și parmezan ras, asortată cu orice legumă colorată.

Anticancerigenă, detoxifiantă, bogată în fibre, minerale, vitaminele B,C, K, nu conține grăsimi, are calorii puține și decente. Zici că e medicament, nu alta.

Are avantajul că o puteți cumpăra fără prescripție medicală și n-are contraindicații în cantități moderate. Evitați excesul, totuși. 

 

 

Curcubeu mercurian în bol de portocală

Firește că un asemenea meniu nu se putea încheia decât cu un desert simplu și natural, precum cel pregătit de  maestrul Filemon pentru Zeus și Mercur. Eu am o bănuială că și zeița lui Parmenide se înfrupta din asemenea bucate înainte de a-și înhama iepele pentru a merge cu acesta pe tărâmul magic dincolo de porțile Zilei și Nopții.

Bolul meu e mai soft așa, dar puteți folosi cu încredere și culori mai îndrăznețe. The sky’s the limit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.