Nuntă în ciuda diferentei de vârstă si credintă

www.renasterea.ro
sursa foto: www.renasterea.ro

Recenta uniune civilă dintre Ilie Năstase și Brigitte Sfăt a adus pe lângă diferența de vârstă (fix 30 ani) dintre ginere și mireasă (lucru devenit banal în cazul milionarilor în alte valute, ca și cum statutul de bogătan nu merge decât cu nevastă tânără – mă întreb, oare mai vrea copii Năstase?) și diferența de religie. Am citit p-ici, pe colea pe netul generos în informații de tot felul, că cei doi nu s-au putut cununa religios fiindcă aparțin de culte diferite (notați, vă rog, că nu zic de religii diferite, fiindcă asta nu ar fi adevărat, ambii aparțin religiei creștine), respectiv Năstase este ortodox, iar Sfăt penticostală din 2010, după cum am gugălit. Lucru care m-a dumirit că viața …colorată și controversată (de la top model la condamnată pentru tâlhărie și lipsire de libertate) pe care a dus-o în marea ei majoritate proaspăta mireasă nu s-a aflat sub semnul pocăinței. Pe Ilie Năstase l-a cunoscut după convertirea la cultul penticostal și ea l-a considerat un semn de la Dumnezeu. Se pare însă că “semnul” nu vrea să adere la noul ei cult, așa că nu a putut avea loc și cununia religioasă. Cum se împacă aceasta cu credința Brigittei și a lui Ilie că unirea trebuie să fie binecuvântată de Dumnezeu? Ca drept-credincioși ce sunt, fiecare trebuie să-și pună problema aceasta, nu?!

Și oare de ce  preotul ortodox și cel penticostal nu au putut ajunge la un acord? Chiar atâta diferență să fie între cele două culte de nu puteau colabora deloc? Nu slujesc ambii aceluiași Dumnezeu, nu cred în același Hristos? Hmmm.

Pe situl ziarului Libertatea citesc că preotul ortodox Smărăndescu declară că: “O persoană de altă credinţă intră într-o biserică ortodoxă ca într-un muzeu şi priveşte icoanele ca pe nişte tablouri, nu ca pe ceva sfânt. Asta pentru simplul fapt că este de altă credinţă. În cazul unei asemenea persoane, actul cununiei religioase nu ar mai fi unul de comuniune întru Dumnezeu.”

Pe buuuuune?! Adică Dumnezeu e atât de vanitos și orgolios încât contabilizează câtă venerație acordă mireasa pozelor unor sfinți și se simte ofensat că gradul de adorație nu e cel scontat de el, drept urmare le întoarce spatele? Unde scrie asta, fiindcă în scriptură găsim contrariul (Isaia 42): “Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu; si slava Mea n-o voi da altuia…”. Adică Dumnezeu cere ca el să fie în centru adorației creștine, nu sfinții ….care au ajuns sfinți fiindcă Dumnezeu i-a iertat de păcate, altfel nu vedeau nici ei raiul. 

Și-o fi schimbat Dumnezeu preferințele de când au apărut picturi ale sfinților ?! Mira-m-aș. De fapt, nu cred deloc. Iar ceea ce impune preotul poate fi rezumat așa: “Vă lipsesc de binecuvântarea lui Dumnezeu fiindcă mireasa privește icoanele ca pe niște tablouri și cum sfinții aceia probabil că se simt jigniți de acest lucru și protestează prin nu știu care cer, iar Dumnezeu îi ia în serios, trebuie să vă alung din biserică. ”

Not nice și not creștinește mr. Smărăndoiu.

Eh, lipsește declarația pastorului penticostal, dar asta nu înseamnă că n-are și el o bilă neagră dacă a refuzat să-i cunune pe motiv că nu e botezat la ei. Sau poate Năstase nu a vrut să intre într-o biserică penticostală? Nu știm. Dar ar fi interesant de aflat. 

 

One thought on “Nuntă în ciuda diferentei de vârstă si credintă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.