Meniul săptămânii (2)

Meniul pe care vi-l propun săptămâna aceasta nu este tocmai unul ideal pentru o cură de slăbire, afară de situația în care, după lungi perioade de frustrare culinară, ați ajuns la faza: “^%$#@(*…o viață am și vreau să mănânc ce-mi place!”.

 

new fotos 098Mămăliguță cu ou și brânză cu smântână Făgăraș, prea bună ca să fie ca la țară.

Nu știu de ce tipii cu reclama de la Covalact își închipuie că la țară brânzeturile ies o minune de bune. Unele sunt sub orice critică, sunt galbene și pline de grăsime, ca să nu mai zic de un subtil iz de ……nu mai zic ce anume, fiindcă vă stric pofta de mâncare.

Pe lângă asta, reclama respectivă are și un subtil -și nu prea – mesaj negativ. Bunicuța șmecherașă îl păcălește pe bietul sătean rupt de oase și lihnit de foame încât nu mai vede bine, că i-a dat brânză și smântână făcută de ea, când de fapt era plagiat brânzesc în toată regula. Și-i mai și face cu ochiul nepoțicăi de parcă cine știe ce mare brânză a făcut ea!!!  Ce să învețe bietul copilaș de aici, că e bine să-ți însușești munca, pardon brânza, altuia și s-o dai drept a ta?! Păi dacă așa bunicuță o fi avut și Ponta, atunci știm a cui e vina că azi avem prim-ministrul pe care-l merităm.

  

091

 Penne rigate cu mușchi file și parmezan ras

Și ceva căței usturoi și ardei capia  prăjiți câteva minute în ulei,  până ce usturoiul devine crocant și lasă o aromă inconfundabilă. Dacă vreți să adăugați ceva condimente, n-am nimic împotrivă.  Simplu și rapid de gătit.  Eu n-am încercat, dar ați mai putea adăuga și alune prăjite, și dacă sunt mai gustoase să-mi scrieți neapărat.

 

 

 

 

Papanași cu smântână și dulceață de căpșuni

new fotos 086

O dulceață de desert. Oricine a mâncat vreodată un papanaș de casă făcut cu brânză dulce în cantități generoase, știe despre ce vorbesc.

Eu am pus numai unul în fotografie ca să nu ziceți voi că mănânc mult, dar puteți consuma și trei dintr-o înghițitură, precum Haplea. Sau șapte precum Flămânzilă. Eu n-am ajuns la performața lui Flămânzilă, dar pe Haplea îl am la degetul mic. 😉

 

 

 

Poftă bună și o săptămână… gustoasă! 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.